Curs LEGO robotică

Stiți ce este “cărămida inteligentă”? Vă prezentăm regele LEGO!

Asociația Forcamp își lărgește activitatea cu un nou domeniu educațional. Jucăriile Lego au reprezentat întotdeauna un potențial instrument didactic. Credem că aceste jucării ascund un enorm potențial pentru dezvoltarea creativității și capacității de rezolvare a problemelor la copii. În zilele noastre vârful absolut al jucăriilor Lego îl reprezintă setul dotat cu un computer sau smartphone programabil și senzori ce se cheama Mindstorm. Astfel prin cooperarea Lego și compania producătorare de hardware, National Instruments Corporation, se poate obține ca copilul să facă cunoștință cu curiozitățile tehnologiei printr-o metodă simplă și distractivă și să-și însușească limbajul de programare, respectiv limbajul de programare grafică cât și modul de gândire algoritmic. Astfel tinerii încă din băncile școlii se găsesc în fața unor provocări inginerești, își pot rezolva problemele cotidiene cu instrumente și programe de calculator ce sunt folosite în munca cotidiană. Ca atare își pot folosi smartphonurile într-o manieră cu adevărat deșteaptă.

Cursul de Robotică Lego al Asociaței Forcamp care pornește la sfârșitul lunii septembrie reprezintă o inițiativă unică care se adresează acelor copii care deja la această vârstă manifestă interes deosebit pentru sistemele informatice, pentru programare, pentru ”gadgeturile” inginerești, interesul lor fiind captat de funcționarea calculatoarelor, motoarelor, telefoanelor, a instrumentelor tehnice moderne. Acest curs oferă o incursiune în funcționarea mașinilor prezentului și al viitorului. Fac cunoștință cu modul de funcționare a mijlocelor cotidiene cum ar fi o mașină, un telefon, o tabletă sau chiar ascensorul.

Cursul de Robotică Lego cuprinde 8 date, adică misiuni. Parcurgându-i pas cu pas, copiii participanți pot învăța cum se construiește și se controlează un robot Lego. Mai exact felul cum se construiește un robot inteligent, cum îi sunt controlate mișcările și atingerile sau cum să-i facem să vorbească. După îndeplinirea celor 8 misiuni de nivel începător se trece la nivelul avansat unde cunoștințele deja obținute pot fi folosite la îndeplinirea unor sarcini mai complexe. Cei interesați vor însuși prin joc și fără să-și dea seama limbajul de programare grafică respectiv bazele tehnicii cibernetice. Astfel deja la o vârstă fragedă cursanții vor face cunoștință cu metodele folosite la provocările inginerești reale.

La ce îi ajută acest lucru? Creativitatea lor se va dezvolta, se va consolida în ei spiritul de echipă, abilitățile de control și abilitățile constructive, învață să se gândească în sisteme, vor însuși cunoștințe cu ajutorul cărora mai târziu vor deveni adulți productivi într-o lume a cărei baze o reprezintă programarea și tehnologia informatică.

Vă așteptăm cu drag! Numărul locurilor sunt limitate. Pentru rezervări contactați-ne la numărul de telefon 0773 330824.

Data cursului:
din 24 septembrie 2019, la ora 15:00 pentru cei cu vârsta de 9-16 ani

Locația: Târgu Mures, str. Mihai Viteazul, nr. 10