LEGO robotika tanfolyam

Új oktatási területtel bővíti tevékenységét a Forcamp Egyesület. A Lego építőkockák mindig is magukban hordozták az oktatási segédeszközként történő felhasználást. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztő játékban nagy lehetőség van. Napjainkban a Lego csúcsa egy programozható számítógéppel vagy okostelefonnal és érzékelőkkel ellátott készlet, aminek a neve Mindstorm. Így a Lego és a National Instruments Corporation hardvergyártó vállalat összefogásával megvalósítható az, hogy a gyerekek egyszerű, szórakoztató módon ismerkednek meg a technológia érdekességeivel, és sajátítják el a grafikus programozási nyelvet és az algoritmikus gondolkodásmódot. Így a fiatalok már az iskolapadban valós mérnöki kihívásokkal találkozhatnak, a mindennapi munkafolyamataink során használt eszközökkel és szoftverekkel oldhatnak meg problémákat. Így például okostelefonjukat valóban okosan használhatják.

A Forcamp Egyesület szeptember végén induló Lego Robotika tanfolyama egy olyan egyedi kezdeményezés, amely azokat a gyerekeket szólítja meg, akik már ebben a korban érdeklődnek az informatikai rendszerek, a programozás, a mérnöki „kütyük” iránt, felkelti az érdeklődésüket a számítógépek, motorok, telefonok, modern technikai eszközök működése. Ez a kurzus betekintést nyújt a jelen és a jövő gépeinek működésébe. Megismerik azoknak a hétköznapi eszközöknek a működését, mint például egy autó, egy telefon egy táblagép vagy akár egy felvonó.

A Lego Robotika tanfolyam 8 időpontból, azaz misszióból áll. Lépésről-lépésre haladva a résztvevő gyerekek megtanulják a legorobot építést és irányítását. Pontosabban azt, hogy hogyan kell összerakni egy intelligens robotot, irányítani annak mozgását, érintését vagy akár beszéltetni. A 8 kezdő szintű misszió teljesítése után, a haladó szintre lépve a megszerzett tudást bonyolultabb feladatok elvégzésére használhatjuk. Az érdeklődők játékos formában, észrevétlenül sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait. Így már egész fiatal korban valós mérnöki kihívások során is használt módszerekkel ismerkednek meg a diákok.

Miért jó ez? Fejlődik a kreativitásuk, erősödik bennük a csapatszellem, az irányításra való készség, építőkészség, megtanulnak rendszerben gondolkodni, olyan tudásra tesznek szert, amivel később „kenyérkereső” felnőtté válnak egy olyan világban, aminek a programozás, a számítógépes technika az alapja.

A kezdő csoportoknak az első alkalom INGYENES!

Helyek száma korlátozott, foglalásért telefonáljon a 0773 330824-es telefonszámra!
Időpontok:
-2019 szeptember 23-tól, 15:00 óra 9-16 éves kezdő csoport

-2019 szeptember 24-től, 15:00 óra 9-16 éves haladó csoport


Várunk szeretettel!

Helyszín: Mihai Viteazul utca, 10 szám, Marosvásárhely