Nemezelő szakkör

A Forcamp Egyesület nemezelő szakkört indít felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt! De mi is az a nemez? Nem más, mint összegubancolódott birkaszőr, ami gyúrás és meleg víz hatására időtálló anyaggá változik. A nemez a legrégebbi kelmefajtánk, hiszen 3000 éves múltra tekint vissza. Őseink kiválóan felismerték és hasznosították a gyapjút, Ázsiában ma is nagy hagyománya van a nemezelésnek. Ezt a hagyományt próbáljuk mi is átörökíteni és továbbadni a jövő nemzedékének, hogy ne merüljön feledésbe ez a különleges tevékenység. Nagyszerű érzés átélni azt, amikor a lágy, puha gyapjúkupacokból meleg víz és mozgatás hatására erős, időtálló anyag válik. Mindezt saját kezünk munkája által! Gyerekek és felnőttek egyaránt részesei lesznek egy olyan alkotó folyamatnak, amely fejleszti kézügyességüket, türelmüket, kitartásukat és nem utolsó sorban szépérzéküket. A nemezelés nem más, mint belső utazás, egy fajta meditációs folyamat: a minták megtervezése és kialakítása saját lelkivilágunkból mutatkozik meg.
Az áprilisig tartó tanfolyamon megismerkedhetnek a hagyományos nemezmintákkal, de ugyanakkor azt is megtanulják hogyan lehet mindezt újragondolni modernebb kivitelezésben is. A szakkörök során nemcsak gyakorlati tudást sajátítanak el, hanem elméleti ismeretekre is szert tesznek a résztvevők, mindezt az alapoktól kiindulva a bonyolultabb formákig haladva.

Nyereményjáték!

Meghirdetünk 3 ingyenes helyet december 15-ig tartó nemezelő szakkörünkre. A 3 legsikeresebb rajzolót ingyen hellyel jutalmazzuk október 10-én! A rajzokat az info@forcamp.eu email címre várjuk. Kérjük tüntessék fel a telefonszámukat és a gyerek nevét.

Helyek száma korlátozott, foglalásért telefonáljon a 0755 625 679-es telefonszámra!
Oktató: Major Zsófia
Időpontok:
-2019 október 9-től, 15:00 óra 8-18 éves kezdő csoport
-2019 október 9-től, 17:00 óra felnőtt csoport
-2019 október 10-től, 15:00 óra 8-18 éves haladó csoport

Várunk szeretettel!

Helyszín: Marosvásárhely, Mihai Viteazul utca, 10 szám

Pályáztunk, hogy segíthessünk!