Căutare de comori QR

Asociația Forcamp își extinde activitățile cu un nou domeniu educațional. Codul QR (codul mobil) este un cod de bare bidimensional dezvoltat în 1994 de o companie japoneză numită Denso Wave. Adică Răspuns Rapid. Un cod QR poate stoca mult mai multe date digital decât codurile de bare tradiționale: de exemplu, link-uri URL, coordonate geografice și text, informații de contact. Pentru a descărca coduri QR, aveți nevoie de o aplicație pe care o puteți descărca pe telefon.

Pe baza experienței noastre, am pus la punct o activitate prin care copiii învață să-și folosească telefoanele cu înțelepciune. De aceea am optat pentru un tur interactiv, jucăuș, care combină tehnologia modernă în cazul drumețiilor, vizitarea obiectivelor turistice sau vizitele la muzee. Cu noul nostru joc de vânătoare de comori, copii pot naviga pe traseul desemnat folosind o hartă de navigație, completând o serie de sarcini interesante. Ei dobândesc abilități precum ascultarea reciprocă, lucrul în echipă, comunicarea și adaptarea. Jocul cu coduri Qr îi învață pe copii să citească concentrat, să se orienteze cu o hartă și busolă. În primul rând claselor școlare V-XII., pentru familii și grupuri organizate de 2-10 perosane.

Turul nostru interactiv face parte dintr-o aplicație numită Actionbound, care poate fi descărcată din magazinul web Google Play, folosind o conexiune la internet. Odată descărcat scanați cu aplicația ActionBound unul dintre traseele de prezentate mai jos.

Aici puteți găsi mai multe informații despre cum funcționează aplicația Actionbound!

Trasee Târgu Mureș

1. Să descoperim cetatea - 1 km, 2 ore

Bine ați venit în Cetatea Medievală din Târgu Mureș! Asociația Forcamp v-a pregătit un tur interactiv de prezentare a comorilor ascunse cetății.

2. Piața centrală din Târgu Mureș în secolele XVIII. - XX. - 1.5 km, 2 ore

Am creat al doilea tur interactiv din Târgu Mureș, de data aceasta pe Piața Trandafirilor! Descoperiți și cunoașteți clădirile vechi și vorbărețe ale pieței centrală din Târgu Mureș, cunoașteți foștii proprietari și locuitori. Călătoriți înapoi în secolul al XVIII-lea, apoi urmăriți dezvoltarea orașului nostru până la începutul secolului al XX-lea! Turul interactiv începe imediat după completarea câmpurilor corespunzătoare!


Proiect cofinanțat de către municipiul Târgu Mureș


Trasee în Toplița

3. Drumeția mică - 6 km, 4 ore

Drumeția mică are în total 6 km, pornește de la cabana Farkas până la limita inferioară a pârtiei de schi Bradul, pe acest parcurs aveți de îndeplinit mai multe sarcini. Drumul coboară în valea pârâului Găina, de-a lungul căruia ne îndreptăm în direcția cascadei termale din Toplița. Turul nostru se încheie la cabana Farkas. Acest traseu turistic este jucăuș, combinat cu sarcini legate de natură și cunoștințe locale. Este recomandat în principal grupurilor care vizitează Toplița pentru prima dată și doresc să exploreze zona.

Distracție Plăcută!

ANPC