Curs LEGO robotică

Stiți ce este “cărămida inteligentă”? Vă prezentăm regele LEGO!

Asociația Forcamp își lărgește activitatea cu un nou domeniu educațional. Jucăriile Lego au reprezentat întotdeauna un potențial instrument didactic. Credem că aceste jucării ascund un enorm potențial pentru dezvoltarea creativității și capacității de rezolvare a problemelor la copii. În zilele noastre vârful absolut al jucăriilor Lego îl reprezintă setul dotat cu un computer sau smartphone programabil și senzori ce se cheama Mindstorm. Astfel prin cooperarea Lego și compania producătorare de hardware, National Instruments Corporation, se poate obține ca copilul să facă cunoștință cu curiozitățile tehnologiei printr-o metodă simplă și distractivă și să-și însușească limbajul de programare, respectiv limbajul de programare grafică cât și modul de gândire algoritmic. Astfel tinerii încă din băncile școlii se găsesc în fața unor provocări inginerești, își pot rezolva problemele cotidiene cu instrumente și programe de calculator ce sunt folosite în munca cotidiană. Ca atare își pot folosi smartphonurile într-o manieră cu adevărat deșteaptă.

Cursul de Lego Robotică al Asociaței Forcamp care pornește la sfârșitul lunii septembrie reprezintă o inițiativă unică care se adresează acelor copii care deja la această vârstă manifestă interes deosebit pentru sistemele informatice, pentru programare, pentru ”gadgeturile” inginerești, interesul lor fiind captat de funcționarea calculatoarelor, motoarelor, telefoanelor, a instrumentelor tehnice moderne. Acest curs oferă o incursiune în funcționarea mașinilor prezentului și al viitorului. Fac cunoștință cu modul de funcționare a mijlocelor cotidiene cum ar fi o mașină, un telefon, o tabletă sau chiar ascensorul.

Parcurgându-i pas cu pas, copiii participanți pot învăța cum se construiește și se controlează un robot Lego. Mai exact felul cum se construiește un robot inteligent, cum îi sunt controlate mișcările și atingerile sau cum să-i facem să vorbească. Cei interesați vor însuși prin joc și fără să-și dea seama limbajul de programare grafică respectiv bazele tehnicii cibernetice. Astfel deja la o vârstă fragedă cursanții vor face cunoștință cu metodele folosite la provocările inginerești reale.

La ce îi ajută acest lucru? Creativitatea lor se va dezvolta, se va consolida în ei spiritul de echipă, abilitățile de control și abilitățile constructive, învață să se gândească în sisteme, vor însuși cunoștințe cu ajutorul cărora mai târziu vor deveni adulți productivi într-o lume a cărei baze o reprezintă programarea și tehnologia informatică.

Prin cardul cursurilor de robotică ne pregătim pentru concursul organizat de FIRST LEGO league challenge, care va avea etapa regională la Brașov în luna februarie.
Vă așteptăm cu drag! Numărul locurilor sunt limitate. Pentru rezervări contactați-ne la numărul de telefon 0773 330824.

Data cursului:


6-9 ani
- din 27 septembrie 2021 în fiecare luni, la ora 17:00 FIRST® LEGO® League Explore
(300 lei lunar taxa de membru)
9-16 ani
- din 27 septembrie 2021 în fiecare luni, la ora 15:00 FIRST® LEGO® League Challenge
(300 lei lunar taxa de membru)


Taxa de membru conține:
- program educațional STEM 2 ore pe săptămână (în vacanță pauză)
- sală și accesorii pe ziua de sâmbătă pe bază de programare
- taxa de înregistrare
- tricou în valoare de 50 de lei
- asigurăm piese lego, laptop, masă de joc
- sponsori noștrii pot asigura ateliere pentru realizarea proiectului de inovare (accesoriile pentru realizarea proiectului de inovare nu sunt incluse în preț)

Locația: Târgu Mures, str. Mihai Viteazul, nr. 10

Sponsori:

First Lego League Challenge

FIRST® LEGO® League Challenge este un program educațional dedicat copiilor si tinerilor 9 - 16 ani, ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei.

Obiectivele FIRST® LEGO® League Challenge sunt de a:
• entuziasma copiii și tinerii cu privire la știință și tehnologie
• familiariza participanții cu ideea de spirit de echipă
• încuraja copiii și tinerii să rezolve sarcini complexe într-un mod creativ
Componența de bază a FIRST® LEGO® League Challenge este reprezentată de un turneu de robotică organizat într-o atmosferă veselă, în cadrul căruia copiii și tinerii sunt provocați să rezolve o "misiune" complicată, cu ajutorul unui robot. Copiii, organizați în echipe, vor cerceta un subiect dat, vor planifica și realiza programarea și testarea unui robot autonom pentru a rezolva misiunea dată.
Echipele FIRST® LEGO® League Challenge vor:
• cerceta provocările actuale cu care se confruntă oamenii de știință
• proiecta, construii, testa și programa roboți folosind tehnologia LEGO® MINDSTORMS®
• aplică concepte de matematică și știință, în mod practic
• învață gândirea critică, lucrul în echipă și vor dobândi abilități de prezentare
• participă la turnee naționale și internațional



În România, FIRST® LEGO® League Challenge are în prezent două niveluri: o etapă regională la Brașov în luna februarie și o etapă națională în luna martie la București. Echipele de pe primele locuri la etapa natională vor fi invitate să participe la unul dintre evenimentele internaționale.

Mai multe informații despre FIRST® LEGO® League

Proiectul de inovare Green Charge în 2021 la nivelul național First Lego League a fost clasificat pe locul II.

Echipa noastră:

ANPC