LEGO robotika tanfolyam

Új oktatási területtel bővíti tevékenységét a Forcamp Egyesület. A Lego építőkockák mindig is magukban hordozták az oktatási segédeszközként történő felhasználást. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztő játékban nagy lehetőség van. Napjainkban a Lego csúcsa egy programozható számítógéppel vagy okostelefonnal és érzékelőkkel ellátott készlet, aminek a neve Mindstorm. Így a Lego és a National Instruments Corporation hardvergyártó vállalat összefogásával megvalósítható az, hogy a gyerekek egyszerű, szórakoztató módon ismerkednek meg a technológia érdekességeivel, és sajátítják el a grafikus programozási nyelvet és az algoritmikus gondolkodásmódot. Így a fiatalok már az iskolapadban valós mérnöki kihívásokkal találkozhatnak, a mindennapi munkafolyamataink során használt eszközökkel és szoftverekkel oldhatnak meg problémákat. Így például okostelefonjukat valóban okosan használhatják.

A Forcamp Egyesület szeptember végén induló Lego Robotika tanfolyama egy olyan egyedi kezdeményezés, amely azokat a gyerekeket szólítja meg, akik már ebben a korban érdeklődnek az informatikai rendszerek, a programozás, a mérnöki „kütyük” iránt, felkelti az érdeklődésüket a számítógépek, motorok, telefonok, modern technikai eszközök működése. Ez a kurzus betekintést nyújt a jelen és a jövő gépeinek működésébe. Megismerik azoknak a hétköznapi eszközöknek a működését, mint például egy autó, egy telefon egy táblagép vagy akár egy felvonó.

A Lego Robotika tanfolyam 8 időpontból, azaz misszióból áll. Lépésről-lépésre haladva a résztvevő gyerekek megtanulják a legorobot építést és irányítását. Pontosabban azt, hogy hogyan kell összerakni egy intelligens robotot, irányítani annak mozgását, érintését vagy akár beszéltetni. A 8 kezdő szintű misszió teljesítése után, a haladó szintre lépve a megszerzett tudást bonyolultabb feladatok elvégzésére használhatjuk. Az érdeklődők játékos formában, észrevétlenül sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait. Így már egész fiatal korban valós mérnöki kihívások során is használt módszerekkel ismerkednek meg a diákok.

Miért jó ez? Fejlődik a kreativitásuk, erősödik bennük a csapatszellem, az irányításra való készség, építőkészség, megtanulnak rendszerben gondolkodni, olyan tudásra tesznek szert, amivel később „kenyérkereső” felnőtté válnak egy olyan világban, aminek a programozás, a számítógépes technika az alapja.

A 2020/2021-es évadban is indítjuk lego robotika szakköreinket!

Helyek száma korlátozott, foglalásért telefonáljon a 0773 330824-es telefonszámra!

Időpontok (hetente 1 alkalom, 2x50perc):


-2020 szeptember 24-től csütörtökönként 15:00 óra FIRST® LEGO® League Challenge versenyre való felkészülés
(250 lej 4 alkalom)
-2020 szeptember 22-től, 15:00 óra 9-16 éves kezdő csoport
(500 lej 8 alkalom)
-2020 szeptember 22-től, 17:00 óra 9-16 éves kezdő csoport
(500 lej 8 alkalom)

Várunk szeretettel!

Helyszín: Mihai Viteazul utca, 10 szám, MarosvásárhelyTámogatók:

First Lego League verseny

FIRST® LEGO® League Challenge olyan oktatási program, amely első sorban a 9-16 éves korosztályt szólítja meg bevezetve őket a tudományok lenyűgöző világába.

A FIRST® LEGO® League Challenge célkitűzései:
• felkelteni az érdeklődést a gyerekekben a tudomány és technológia iránt
• megismertetni a résztvevőkkel a csapatmunka fontosságát
• bátorítja a gyerekeket kreatív feladatmegoldásra

A FIRST® LEGO® League Challenge versenyei vidám hangulatot teremtenek, ahol a gyerekek az általuk tervezett robot segítségével különböző feladatokat (missziókat) kell megoldjanak. A maximum 10 fős csapatok a megadott témát kutatják, majd megtervezik , kivitelezik és tesztelik robotjaikkal a feladatokat. A versenytéma évente változik, mely két fő részből áll: robotika próba és innovációs projekt bemutatása.

A FIRST® LEGO® League Challenge verseny csapatai:
• olyan aktuális problémákra keresnek megoldást, ami az embereket foglalkoztatja
• megtervezik, megépítik, programozzák és tesztelik robotjaikat a LEGO® MINDSTORMS® segítségével
• megtanulják a logikus gondolkodásmódot, fejlődnek a csapatmunkában és a bemutatásban
• résztvesznek hazai és nemzetközi versenyekenRomániában a FIRST® LEGO® League Challenge-nek két versenyszakasza van: regionális, amely Brassóban lesz megszervezve februárban és az országos szakasz, amely Bukarestben márciusban kerül megszervezésre. Az országos verseny nyertesei meghívást kapnak a nemzetközi megmérettetésre.

Bővebb infó a FIRST® LEGO® League weboldalán.

Robocamp csapatunk versenyre való felkészülése és részvétele képekben: