Kik vagyunk?

FIATAL EGYESÜLET, FIATAL CSAPAT! LELKESEDÉSÜNKKEL, JÖVŐKÉPÜNKKEL ÉS PROGRAMJAINKKAL ÚJ LENÜDELETET VISZÜNK A GYERKEK, FIATALOK ÉS CSALÁDOK ÉLETÉBE.

A ForCamp Egyesületet 2015-ben alapította néhány lelkes fiatal, akik oktatókként és kommunikációs szakemberekként rájöttek arra, hogy a romániai tanügyi rendszerből hiányoznak az alternatív oktatási módszerek, a gyerekeknek a hagyományos rendszerben kevés lehetőségük van személyiségük kibontakoztatására és arra, hogy játszva tanuljanak. Egyesületünk a táboroztatás révén pótolja ezt a hiányosságot. Szakképzett oktatók segítségével szervezünk angol-, kézműves-, túlélő-, fotó-, íjász-lovász-, és sítáborokat. A tematika mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek személyiségfejlesztésére, az újfajta oktatási módszerek alkalmazására, a természet megismerésére, a szórakoztató programokra és nem utolsó sorban a környezetvédelemre.

A modern társadalom gyakran emlegetett fogalma a csapatépítés. Vannak csapatok, amelyek tagjai remekül kijönnek egymással, de a csapat mégsem jut sehová, mert ahhoz a jó hangulatnál többre lenne szükség. Mégpedig arra, hogy a közös célok elérése érdekében a megfelelő feladatokon dolgozzanak a megfelelő módon és a megfelelő időben. Ezek továbbadása érdekében jött létre a ForCamp Egyesület. Célunk, hogy olyan csapatépítő programokat biztosítsunk, amelyek hozzájárulnak a gyerkek, fiatalok és felnőttek fejlődéséhez, társadalomban és közösségben való boldogulásukhoz.

Egy másik fontos pillérünk a család. Minden család életében szükség van a kikapcsolódásra, a felhőtlen szórakozásra, arra, hogy elfeledve a munkát és a hétköznapok megpróbáltatásait újra ráhangolódjanak egymásra. Különböző típusú kirándulásaink ezt a feladatot hivatottak ellátni. Lehet az családi sítábor, hosszú hétvége vagy nyári kirándulás mi mindig készenlétben állunk, hogy a legszebb élményt nyújtsuk gyerkeknek és felnőtteknek, időseknek és fiataloknak. Mindezeket a természet iránti szeretet és tisztelet jegyében tesszük!!!

Alapítótagok

Bartha Gergely
Elnök

Bartha Emőke
Alapítótag

Bölöni Ágnes
Alapítótag

Kántor István
Alapítótag

Albert-Buzási Margit
Alapítótag

Tevékenységek

Túrázás
a hegyekben

Megéri a fáradtságot! Tudták-e azt, hogy Európában Romániának vannak a legnagyobb kiterjedésű, emberek által még nem befolyásolt tájai? Legyünk kiváltságosak, és fedezzük fel együtt ezeket a kincseket.

Kaland
Túrák

Fontos a kényelem, de mégis látni szeretné hazánk egyedi tájait? Van megoldás. Offroad túrák keretében terepjáróval járjuk be a Kelemen-, és Görgényi- havasokat. Vulkáni hegyek, tengerszemek, egyedi állatvilág és holdbéli táj.

Kerékpár
Túrák

A hegyekben, két keréken! Nem szeret gyalogolni, de autóval sem menne? Pattanjon kerékpárra. Tekerés közben érzi az arcán a friss hegyi szellőt, hallja a madarak énekét, és egyesül a természettel.


turák

Télen sem kell a négy fal között ülni! A sítúra kiváló lehetőség arra, hogy megismerjük hegyeink téli arcát. Szigorúbbak, veszélyesebbek, megközelíthetetlenebbek, de a bátraknak sikerül. A lélegzetelállító élmény pedig magáért beszél.

Csapat-
építés

Csapatban dolgozni hatékonyabb, de nem könnyű! Tudni kell, hogy ki, mit, mikor és miért tesz. Fontos az összhang és a kölcsönös tisztelet. Ezek elsajátítása érdekében iratkozzon be társaival a csapatépítő kirándulásainkra.

Környezet-
védelem

Kezünkben a környezetünk! Az embernek hatalma van a természet felett, és a modern társadalom hajlamos visszaélni ezzel az adottsággal. Változtassunk. Kezdjük el óvni és tisztelni a környezetet, mert ez a legféltettebb kincsünk.

"A csönd nem csupán a természet hangja, hanem a lélek legbenső szükséglete." (Tatiosz)

“Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.” (Wass Albert)