QR kódos kincskeresés

Új oktatási területtel bővíti tevékenységét a Forcamp Egyesület. A QR-kód (mobilkód) egy kétdimenziós vonalkód, melyet a japán Denso Wave nevű cég fejlesztett ki 1994-ben. Jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. A QR kód sokkal több adatot képes digitálisan tárolni a hagyományos vonalkódoknál: például az URL linkeket, földrajzi koordinátákat és szöveget, névjegyet is. A QR-kódok beolvasásához a telefonra letölthető alkalmazásra van szükség.

Tapasztalataink alapján összeállítottunk egy olyan tevékenységet, amely által a gyerekek megtanulják telefonjaikat okosan használni. Ezért döntöttünk olyan interaktív, játékos túra mellett, ami egyesíti a modern technológiát a természetjárással, városnézéssel vagy múzeumlátogatással. Új kincskereső játékunk által a gyerekek navigációs térkép segítségével a kijelölt útvonalon haladnak végig, számos érdekes feladatot végrehajtva. Olyan képességeket sajátítanak el, mint az egymásra figyelés, együttműködés, a kommunikáció és az alkalmazkodás. A Qr-kódos játék megtanítja a gyerekeket az összpontosított olvasásra, a térképpel és iránytűvel való tájékozódásra. Első sorban V-XII. osztályok számára ajánljuk, 2-10 fős csapatokra szervezve.

Interaktív túránk az Actionbound nevű alkalmazás keretén belül működik, amelyet a Google webáruházból tölthettek le internetkapcsolat segítségével. Miután letöltöttétek, nyomjátok meg a kód beolvasása (scan code) nevű ikont, és szkenneljétek be a lenebb bemutatott túrautvonalak egyikét.

Bővebb információkat az Actionbound aplikáció működéséről itt találsz!

Útvonalak Marosvásárhelyen

1. Fedezd fel a várat - 1 km, 2 óra

Fedezzétek fel és ismerjétek meg városunk nevezetességét, a várat és területét! Elsősorban 6-7 fős csoportok, családok számára ajánljuk.

Útvonalak Maroshévízen

1. Kistúra - 6 km, 4 óra

A maroshévízi Kistúra körútja 6 km-t foglal magába, a Farkas kabannától indul déli irányba a maroshévízi sípályák alsó határáig, miközben érdekesebbnél érdekesebb feladatokat kell teljesítsünk. Ezután leereszkedünk a Zapogya patak völgyébe, mely mentén haladunk a maroshévízi termál vízesés irányába. Körútunk a Farkas-laknál ér véget. Turisztikai jellegű, játékos, természettel kapcsolatos feladatokkal, helyismerettel egybekötve. Főként olyan csoportoknak ajánljuk, akik először járnak Maroshévízen és szeretnék bejárni a környéket, földrajzi tudásukat bővítve mindezt kis csapatonként, együttműködve. Útvonalvezető szükséges.

2. Bánffy-túra - 3 km, 3 óra

Egy körút a Farkas-laktól kiindulva a Bánffy-strand irányába, majd vissza. Sportos, kihívásokkal, feladatokkal ellátott útvonal, ami főként az ügyességi csapatjátékokban nyilvánul meg. Olyan csapatoknak ajánljuk, akik visszatérő vendégek és szeretik a kihívásokat. A feladatoknak köszönhetően erősíti a gyerekekben a segítőkészséget, az egymással való kommunikációt, megerősíti az összetartozás érzését. Útvonalvezető szükséges.

Várunk szeretettel!