Nemezelő szakkör

A Forcamp Egyesület nemezelő szakkört indít felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt! De mi is az a nemez? Nem más, mint összegubancolódott birkaszőr, ami gyúrás és meleg víz hatására időtálló anyaggá változik. A nemez a legrégebbi kelmefajtánk, hiszen 3000 éves múltra tekint vissza. Őseink kiválóan felismerték és hasznosították a gyapjút, Ázsiában ma is nagy hagyománya van a nemezelésnek. Ezt a hagyományt próbáljuk mi is átörökíteni és továbbadni a jövő nemzedékének, hogy ne merüljön feledésbe ez a különleges tevékenység. Nagyszerű érzés átélni azt, amikor a lágy, puha gyapjúkupacokból meleg víz és mozgatás hatására erős, időtálló anyag válik. Mindezt saját kezünk munkája által! Gyerekek és felnőttek egyaránt részesei lesznek egy olyan alkotó folyamatnak, amely fejleszti kézügyességüket, türelmüket, kitartásukat és nem utolsó sorban szépérzéküket. A nemezelés nem más, mint belső utazás, egy fajta meditációs folyamat: a minták megtervezése és kialakítása saját lelkivilágunkból mutatkozik meg.
Az áprilisig tartó tanfolyamon megismerkedhetnek a hagyományos nemezmintákkal, de ugyanakkor azt is megtanulják hogyan lehet mindezt újragondolni modernebb kivitelezésben is. A szakkörök során nemcsak gyakorlati tudást sajátítanak el, hanem elméleti ismeretekre is szert tesznek a résztvevők, mindezt az alapoktól kiindulva a bonyolultabb formákig haladva.

Nyílt nap felnőttekenek és gyerekeknek 2021 szeptember 27 17:00 órától.

Részvétel a nyílt napon ingyenes és előzetes jelentkezés szükséges.

Helyek száma korlátozott, foglalásért telefonáljon a 0755 625 679-es telefonszámra!
Oktató: Major Zsófia

Időpontok (heti 1 alkalom, 2x50 perc):

7-14 éves korosztály
-2021 szeptember 15-től minden szerdán, 15:00 óra haladó csoport
-2021 szeptember 21-től minden kedden, 15:00 óra kezdő csoport
felnőttek
-2021 szeptember 15-től minden szerdán, 17:00 óra haladó csoport
-2021 szeptember 21-től minden kedden, 17:00 óra kezdő csoport

Arany gyapjú havi tagsági díj (190 lej) tartalmazza:
- heti két órás szakkör szakirányítással (vakációban szünet)
- meghívott előadó által tartott workshop
- előzetes egyeztetés szerint alapanyagot és termet biztosítunk a nemezelni vágyóknak

Ezüst gyapjú havi tagsági díj (150 lej) tartalmazza:
- heti két órás szakkör szakirányítással (vakációban szünet)

Várunk szeretettel!

Helyszín: Marosvásárhely, Mihai Viteazul utca, 10 számTámogatóinknak köszönhetően eszközöket tudunk biztosítani, valamint lehetőségünk van ingyen helyeket felkínálni a hagyományőrzőknek. Nincs más tennivaló, mint egy motivációs levelet írni az office@forcamp.eu email címre.

Támogatók:

Marosvásárhely Polgármesteri hivatala